Asian Handicap Odds

For den uerfarne oddser kan det let virke meget uoverskueligt at skulle placere et væddemål på Asian Handicap. De mange forskellige tal med + og – foran sig er ret forvirrende at forstå ved første øjekast.

For hvad er det lige, man spiller på, når man spiller på Asian Handicap? Det vil vi hjælpe dig med at forstå bedre i denne guide.

 

Hvad er Asian Handicap?

Asian Handicap adskiller sig fra det handicapspil, vi normalt bruger herhjemme, ved at gøre oddsene mere lige. Det gøres ved at fjerne muligheden for at spille på uafgjort og derefter tildele handicaps til favoritten og underdoggen, så de begge to ligger omkring odds 2.0. Og når begge holdenes chance for at vinde bliver spændingen maksimal.

Det er netop den øgede spænding, der gør Asian Handicap til et populært spil. Det kræver blot, at man sætter sig lidt ind i det. Herunder vil vi komme med nogle konkrete eksempler, så du kan se, hvordan Asian Handicap fungerer. Eksemplerne er baseret på fodbold, men de samme principper gælder for andre sportsgrene.

 

Eksempler på Asian Handicap

Der findes to udgaver af Asian Handicap. Der er de mere avancerede ‘Split Balls’ og så almindelige Asian Handicap.

Vi starter med et eksempel på et almindeligt Asian Handicap spil:

Eksempel: FC Midtjylland – AaB

I en hjemmekamp imod AaB vil FC Midtjylland som regel være favorit. For at gøre kampen ekstra spændende kan et Asian Handicap-spil se således ud:

FC Midtjylland -0.5

AaB +0.5

Lad os antage, at vi placerer en indsats på FC Midtjylland -0.5 Asian Handicap. Det betyder sådan set, at FC Midtjylland starter med -0.5 mål.

Ved kampens endelige resultat skal der altså fratrækkes 0.5 mål fra FC Midtjylland. Det vil sige, at hvis kampen ender 1-1, ender den med handicappet medregnet: FC Midtjylland 0.5 – 1 AaB.

Havde vi spillet på FC Midtjylland ville vores væddemål altså være gået tabt.

Ender kampen derimod 2-1 til FC Midtjylland vil vi vinde med 1.5 – 1 over AaB og få en højere gevinst via vores handicap, end hvis vi havde spillet på almindelig vis.

De såkaldte Split Balls er lidt mere avancerede. Split Balls går ud på, at man splitter sine indsatser op i to forskellige væddemål. Kører vi videre med FC Midtjylland – AaB eksemplet, vil vi med et spil -0.5, -1.0 på FC Midtjylland spille på to muligheder.

Hvis FC Midtjylland vinder med 2-1, får vi en gevinst på -0.5 spillet. Ved -1.0 vil vi dog gå lige op, da den ender 1-1. Pengene fra -1.0 vil blive ført tilbage til din spilkonto, men du vil stadig have vundet din gevinst på -0.5 væddemålet.

 

Lær mere om Asian Handicap

Vi håber denne lynguide til, hvordan du spiller Asian Handicap odds har tjent sit formål, og at du nu ved præcist, hvad det vil sige at spille på Asian Handicap-væddemål.

Har du alligevel brug for mere fyldestgørende information om denne type odds, kan du læse meget mere om Asian Handicap hos Odds.dk, som er én af Danmarks største odds-portaler på nettet.

Her finder du en lang række guides om betting, og selvfølgelig artikler om aktuelle kampe, spilforslag og lignende guf for en rigtig betting-mand (eller kvinde).